I avlidna Lukasbröders åminnelse tittar vi in i Lukasgillets himmel där änglarna huserar. Här finner vi en illuster samling ärevördiga hjältar, roande sig på det mest märkliga sätt. Alla kör numera motorcyklar och har bildat ett nytt gille som heter Lukas Angels. De avlidna fortsätter sitt brödrarskap och en given gängledare är Sten Broman. Här får han äntligen använda sitt dragspel, utan att kritiker påpekar det olämpliga i dragspels musikerns repertoar. Här i himlen är det rumsrent att t o m åka motorcykel. Detta gör man där för att förstärka gemenskapen och brödrakänslan.
Från vänster ses i främre ledet förre klubbmästaren i Skånska Konstnärsklubben Jan Erik Pålzon, förre åldermannen i Lukasgillet Sten Broman, men dragspelet hängande där bakpå motorcykeln och det är numera hans ständiga följeslagare. Därefter följer förre sekreteraren i Lukasgillet Yngwe Löwegren, som kör på ett uppseendeväckande konstnärligt utformat fordon. Snogerödaren Karl Erik Olsson nöjer sig med att åka bakåt eftersom han har fullt upp med att hålla reda på sin flygande hund, som fått följa med in i himlen. I bakgrunden ser vi Ernst Norlind glatt svängande två bägare ändå hålla balansen medan Jöns Mårtensson kör lite försiktigare och har iklätt sig en vikingahjälm. Fritz Ask sitter på sin hoj, vilken är utrustad med extremt brett styre. Dessa Lukasbröder, ur den äldre generationerna förenar sig med de yngre, som gått ur tiden. Samtliga motorcyklar drivs med lustgas, dvs metangas från änglar.
Jan Erik Pålzon använder ibland sin slangbella för att sjuta ner på jorden och därigenom påminna om att medlemmarna av Brödrarskapet i himlen blir flera för varje år.
I Lukashimlen serveras all mat och dryck gratis och alla väljer efter egen smak.
Lukashimlens Julgille pågår alltid dygnet runt och inte som på jorden endast en gång om året.

keyboard_arrow_up