Att barra eller inte barra

Ambitionerna för planscherna i år har varit att försöka måla av ett antal brö- der som inte tidigare blivit avbildade. Bland annat har ritmästare Sune Rud- nert föreslagit att teatermannen och regissören Ulf Grahn borde få äran att av- målas. Eftersom jag själv, Mats, tidigare ägnat mig en del åt teater så tyckte jag att det borde gå att göra något av denna uppgift. Då jag inte kan peka ut något särskilt som avhandlats i medierna om vad Ulf haft för sig under det gångna året, har jag hittat på en egen, möjligen kanske lite krystad vitsighet. Denna Lukasplansch föreställer alltså regissör Ulf G., nu inför det stundande julen och Julgillet, i begrepp att inhandla en gran av ingen mindre än världs- dramatikens största namn William Shakespeare och då inställer sig givetvis den alldeles självklara frågan om granen ska barra eller inte barra?. Då det efterlysts ett klassiskt eller klassicistiskt element i bilden så har jag försökt att låta Ulf hålla i en modell av ett gammalt grekiskt tempel »typ Akropolis«.

Lukasmålare: Mats Rydstern
Årtal: 2003

keyboard_arrow_up